2014.

Umetničko udruženje „MILUTIN ALEMPIJEVIĆ" raspisuje međunarodni književni konkurs namenjen piscima iz zemlje i dijaspore

 

Možete konkurisati svojim radovima u nekoliko kategorija, uz pridržavanje sledećih uslova konkursa:

 

Poslati:

- pesme (maksimalno 3 pesme dužine od 12 do 24 reda)

- jednu kratku priču (do 7 strana A4 formata)

- ciklus aforizama (do 20 aforizama) i / ili

- pesme za decu (maksimalno 3 pesme dužine od 12 do 24 reda)

 

Teme slobodne. Obavezno se potpisati imenom i prezimenom. Radovi mogu biti na srpskom, crnogorskom, hrvatskom i bosanskom jeziku, a ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz original poslati i prevod na jedan od navedenih jezika.

 

Obavezna kraća biografija, osnovni podaci o autoru: datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, objavljene knjige. Navesti poštansku adresu i telefon. U slučaju nepotpunih podataka radove nećemo uzimati u obzir.

 

Radove slati elektronskom poštom na adresu alempijevic@web.de (dovoljno je poslati u jednom primerku). Svima koji radove pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mail primili. Obavezno proverite i spam. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da radove pošaljete ponovo.

 

Konkurs traje od 01.01.2014. do 31.01.2014.

 

Rezultati konkursa kao i sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. objavićemo na našem sajtu www.alempijevic.net

 

Nagrade će biti uručene na promociji Almanaha u Bijeloj, Crna Gora.

Sve kategorije se ravnopravno takmiče i od svih radova iz svih kategorija izabraćemo UKUPNO TRI RADA da nagradimo.

 

Osvojeno prvo mesto dobija nagradu u iznosu od 300 evra i plaketu, a drugo i treće mesto dobijaju po jednu knjigu Milutina Alempijevića i plaketu.

 

U planu je da štampamo dva almanaha. Jedan na našem jeziku i jedan na nemačkom jeziku zbog obimnosti knjige i predstavljanja almanaha u Nemačkoj.

 

Kako je u pitanju samofinansirajući konkurs to smo zbog velikih troškova prevođenja i plasiranja knjige u Nemačkoj odredili cenu ova dva primerka knjige (koji se kupuju u paketu) u iznosu od 23 evra, koju će snositi odabrani pesnici zastupljeni u almanahu.

 

Naši odabrani pisci će ovaj iznos blagovremeno uplatiti na br. računa Umetničkog udruženja „Milutin Alempijević“, Frankfurt kako bismo mogli da delimično pokrijemo troškove.

Obziroma da odabrane radove prevodimo na nemački jezik i da je to veoma dugotrajan rad, kao i činjenice da zbog kratkih rokova dolazi do grešaka, knjiga će izaći iz štampe u proleće 2015. a Književna kolonija na kojoj će biti promovisan Almanah će se održati u leto 2015. u Bijeloj i Tivtu (datume ćemo naknadno odrediti).

 

Molimo naše cenjene pisce da samo ako su saglasni sa uslovima Konkursa šalju svoje radove.

Umetničko udruženje Milutin Alempijević

Kunstverein "Milutin Alempijevic e.V.",

Frankfurt am Main

Konkurs je završen!! Hvala na učešću!

 

Rezultate konkursa možete naći ovde.