O nama

O nama

U Frankfurtu na Majni u Nemačkoj osnovano je 2011. udruženje MILUTIN ALEMPIJEVIC u znak sećanja na preminulog Milutina Alempijevića, pisca i jednog od prvih Jugoslovena koji je inicirao okupljanje naših pisaca u dijaspori. Jedan je od osnivača Jugoslovenske književne radionice u Frankfurtu na Majni daleke 1987. godine, kao i Udruženja pisaca Sedmica, osnovanog 1995. godine takođe u Frankfurtu. "Sedmica" je postalo i prva sekcija Udruženja književnika Srbije van granica zemlje. Milutin je svoj rad nastavio osnivanjem Književne kolonije pisaca dijaspore u Bijeloj u Crnoj Gori 2004., gde je okupljao ljubitelje lepe reči sa svih kontinenata.

Umetničko udruženje Milutin Alempijević je nakon Milutinove smrti nastavilo sa tradicijom organizovanja Književne kolonije pisaca iz dijaspore u Bijeloj i njegove vizije da se lepa reč održi i neguje.

Književna kolonija se održava svake godine u avgustu u Bijeloj u Crnoj Gori, kao i do sada. Inicijatori i osnivači ovog Udruženja su porodica i prijatelji preminulog Milutina Alempijevića.

Umetničko udruženje Milutin Alempijević

Kunstverein "Milutin Alempijevic e.V.",

Frankfurt am Main